• Blegos3
  • Blegos2
  • Blegos1

  Poročilo 2016

  Vzpon na Blegoš, Pokal polanskih puklov 2016 - vztrajati je treba do konca!

  Vam kolesarjem je tista pozitivna trma najbrž dobro znana, celo dobrodošla. No, tudi mi, organizatorji letošnjega vzpona s kolesi na Blegoš smo tokrat "pozitivno trmali". Nismo se vdali do konca, morda le po prireditvi, ko nam je po nekaj dneh negotovega pogledovanja v nebo, horizontala precej povšeči. 

  Če letos s celotno oceno prireditve ne bi bili zadovoljni, sploh ob upoštevanju vseh okoliščin, potem nam ni mesta na koledarju kolesarskih prireditev. Vendar Blegoš ostaja del kolesarske ponudbe tudi v naslednjih letih. Realno gledano smo namreč danes (v nedeljo) zjutraj bili morda nekoliko pesimistični, vendar se je slika že čez nekaj ur obrnila v popolno nasprotje, v smer popolne motivacije.

  Cela stotnija se Vas je podala proti Blegošu, najvišji točki Poljanske doline. Ob polnoletnosti vzpona, izpeljali smo že 18. veliko nagrado, najprej hvala zvestemu podporniku v vseh teh letih, KRAS-u iz Sežane. Njihovi pršuti, sploh v kombinaciji s hlebcem domačega kruha in kozarčkom rdečega, "kaj češ boljšega".
  Že tudi lanski zmagovalec Luka Tavčar (spomnite se, Luka je sin prve zmagovalke Blegoša) in olimpijka Tanja Žakelj sta poskrbela za najboljša časa, Tanjina navijaška skupina pa za vzpodbudo prav vsakemu kolesarju v zadnjem klancu pred ciljem. Najbrž ne bodo zamerili, če Vas v njihovem imenu povabimo na kolesarski praznik - tekmo, ki jo Tanja gosti v začetku oktobra.

  Letos smo vzpon na Blegoš prvič odprli za vsa kolesa, brez omejitev (seveda še vedno le na peš pogon). Profil in karakteristike vzpona sicer še vedno priporočajo uporabo gorskega kolesa, se pa da na cilj priti tudi z drugimi izvedbami koles.

  Veseli nas, da je zastavljeni cilj, prikolesariti do koče na Blegošu, uspelo doseči kar precej novih kolesarskih obrazov, novih generacij kolesarjev, predvsem takih, ki jim ni glavni motiv biti najboljši, so pa morda še bolj zadovoljni, ker jim je uspelo, ker se da. Le odmisliti je treba zunanje dejavnike, miselne ovire. Spoštovati moramo dosežek prav vsakega udeleženca, tako tistega, ki je med najboljšimi, kot tistega, ki je zbral pogum in morda med zadnjimi prispel v cilj. Naslednjič bo že bolje, več priprav, več izkušenj, večja samozavest, boljši čas.

  Z Blegošem smo organizatorji kolesarskih prireditev na širšem poljanskem območju zaključili tudi šesto sezono Pokala polanskih puklov. Vsi vzponi letos so bili lepo izpeljani, z dobro udeležbo, z veliko boji za najboljša mesta, za točke skupnega seštevka.
  Stari vrh, Javorč, Pasja ravan, Lubnik in Blegoš so pukli, ki se bodo tudi v bodoče na svoj način trudili predstavljati lepote škofjeloškega hribovja, ki ni zanimivo samo v času omenjenih dirk. Menda ni lepšega kot iti pozimi, v snegu, v jasnem vremenu, na katerega od teh vrhov in jih spoznati tudi z drugačne, bolj umirjene perspektive.

  Upamo, da boste soustvarjalci kolesarskega dogajanja na naših koncih tudi v naslednji sezoni, ko bomo organizatorji gotovo pripravili kakšno novo presenečenje!

  Sedaj, ko se kolesarska sezona počasi zaključuje, ko boste imeli kaj več časa, pa Vas vabimo, da na naših spletnih straneh pregledate vse letošnje rezultate, foto utrinke, zapise. Posebej pa Vas vabimo, da nam posredujete Vaša opažanja, morda kakšno anekdoto iz naših prireditev, kakšno razmišljanje na temo rekreativnega kolesarjenja...z veseljem jih objavimo na naši spletni strani!

  Športno društvo Marmor Hotavlje
  in ostali organizatorji Pokala polanskih puklov
  (ŠD Poljane, ŠD Sv. Urban, ŠD Špik Lučine, ŠZ Šk. Loka, Timing Poljane)

  © 2019 Športno društvo Marmor Hotavlje